Wandelen in de bossen rond La Roche-en-Ardenne
(zie: Ontspannen in de Ardennen)
Paardrijden in de Ardennen
(zie: Outdoor in de Ardennen)
High-ropes
(zie: Outdoor in de Ardennen)
De rivier de Ourthe in de herfst
(zie: Ontdek de Ardennen)
Zuid Eifel
Duitse Ardennen - Eifel
Le Tombeau du Géant of Graf van de reus
(zie: Ontdek de Ardennen)

Ontdek de Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen overlappen drie provincies, n.l. de provincie - Luik, Luxemburg en de provincie – Namen. Deze liggen voor het grootste gedeelte in het Franstalige deel van België in Wallonië, een regio met een totaal ander landschap, taal en cultuur als uw thuis omgeving. Voor velen van u is dat de reden om even te vluchten uit de drukte in een totaal andere omgeving.

Belangrijk er voor de bezoekers van de Ardennen zijn de streken of “Pays” zoals ze hier zeggen. Een streek wordt gevormd door een aantal gemeentes en dorpen die toeristisch samenwerken.  De verschillen tussen de streken onderling zijn niet zo groot, meestal alleen met een net iets ander landschap.


Pays du Ourthe & Aisne

Het land van "Ourthe & Aisne"Het land van "Ourthe & Aisne" is een streek in het noorden van de Belgische provincie Luxemburg en staat vooral bekend om zijn afwisselende natuur, liefelijke dorpjes en de vele mogelijkheden voor een sportieve -, culturele -, historische- en gastronomische vakantie. Deze streek waar de Ourthe de Aisne ontmoet is een ideale plek voor het natuurtoerisme.

De bekendste gemeentes van deze streek zijn:
Barvaux, Bomal, Durbuy, Erezée, Hotton, Manhay, Rendeux.  >>Ontdek en Ontspan

Pays d'Houffalize - La Roche-en-Ardenne

Het" land van "Houffalize & la Roche-en-Ardenne" Het" land van "Houffalize & la Roche-en-Ardenne" is ook een streek in het noorden van de Belgische provincie Luxemburg Deze hele streek waar o.a. de twee Ourthe's samen komen is het hart van de Ardennen. Hier een aaneenschakeling van- beboste ravijnen, snel stromende riviertjes en steile rotsen met hier en daar een burcht. Er zijn tal van bezienswaardigheden in de omgeving.

De bekendste gemeentes voor een ideale vakantie in de streek zijn: >>Ontdek en ontspan
Houffalize, La Roche-en-Ardenne, Samrée, Ortho, Nadrin, Achouffe, Wibrin. 

Pays de  Vielsalm & Gouvy

Het land van Vielsalm & Gouvy

De streek van de rivier de Salm en de Bronnen van de Ourthe, of wel; Het land van Vielsalm & Gouvy, is gelegen in het hart van de Ardennen (hoogte 450 m); Het hoogste punt: Baraque de Fraiture (652 m), is bekend om de vele skimogelijkheden. Het is een oude rijke streek, niet alleen het land van de framboos en de bosbes (myrtille) en heksen, maar ook van de grote natuurgebieden en wouden. 

De bekendste gemeentes in deze streek zijn:
Vielsalm, Salmchâteau, Gouvy, Baraque Fraiture , Grand-Halleux, Bihain, Courtil, Montleban, Rencheux.


 Cantons de l' Est - Ostkantons

Cantons de l' Est - Ostkantons De Ostkantons zijn daarom zo uniek, omdat ze in het hart van Europa liggen. In het noorden vloeien België, Nederland en Duitsland samen in een drielandenpunt. Het is deze ligging en de invloeden van de buren, die de Ostkantons een heel bijzondere identiteit gegeven hebben. Hier is al jaren een mooie mengeling van Limburgse/Belgische rust, Duitse betrouwbaarheid en het Bourgondische van het zuiden.

De bekendste gemeentes in deze streek zijn:
Amel, Büllingen, Burg-Reuland, Bütgenbach ,Eupen, Kelmis, Lontzen, Malmedy, Raeren, Sankt Vith, Waimes. >>meer info


Pays de Bouillon

De streek van Bouillon

De streek van Bouillon staat in zijn geheel als een symbool voor de goede oude tijd. De bezoekers komen naar de hoogvlakten van de zuidelijke Ardennen en naar de vallei van de Semois. Hier vindt en ervaart men de kalmte en de rust van de Ardennen, de groene long van België. De stad Bouillon zelf wordt natuurlijk gedomineerd door de middeleeuwse burcht van Godfried van Bouillon.

De bekendste gemeentes in deze streek zijn:
Bertrix, Bouillon, Carlsbourg, Corbion, Cugnon, Dohan, Frahan-sur-Semois, Les Hayons, Paliseul, Poupehan, Rochehaut, Sensenruth , Ucimont. >>meer info