Wandelen in de bossen rond La Roche-en-Ardenne
(zie: Ontspannen in de Ardennen)
Paardrijden in de Ardennen
(zie: Outdoor in de Ardennen)
High-ropes
(zie: Outdoor in de Ardennen)
De rivier de Ourthe in de herfst
(zie: Ontdek de Ardennen)
Zuid Eifel
Duitse Ardennen - Eifel
Le Tombeau du Géant of Graf van de reus
(zie: Ontdek de Ardennen)

Duitse Ardennen (Eifel)

Vanuit de Belgische Ardennen ga je moeiteloos de grens van Duitsland over en kom je in de Duitse Ardennen, de Eifel.
In de Duitse Ardennen is de Eifelstreek een belevenis. Het is nog maar een jong vulkaangebied. Rond 11.000 jaar geleden waren deze vulkanen nog actief.
Dat vurige verleden van de Eifel wordt in talrijke informatiecentra, musea en mijnbouwwerken gepresenteerd en is de moeite waard om die te bezoeken.

Vandaag kan je genieten van die uitbarstingen in de vorm van meer dan zeventig meren, maaren**, bronnen, rode zandsteen- en tropische riffen,
kortom een prachtig en interessant gebied met haar vulkaanheuvels en kratermeren, ontstaan door die eeuwenlange vulkanische werking.
Nergens in Duitsland vindt men ook zo veel mineraalbronnen.

Nationaalpark in de Duitse Ardennen / Eifel

Ontdek de oerwouden van morgen. Hier leven van wilde katten, zwarte ooievaars en verder nog rond de 1.450 bedreigde dieren- en plantensoorten.
Geniet van unieke uitzichten over de stuwmeren van de Rur-, Ober- en Urftsee.
Een breed spectrum van afwisselende rondleidingen en aanbiedingen door het park garanderen een unieke natuurbeleving.

Vennbahn* - Maaren** - Geocaching***

 

De actieve vakantieganger kan hier zijn of haar hart ophalen, want er zijn volop sportieve mogelijkheden: vissen, watersport , paardrijden, midgetgolfen, tennissen, parachutespringen, wandelen, geocaching***, fietsen , mountainbiking, kanoën enz.

 

De Vennbahn* is een prachtige fietsroute van maar liefst 125 kilometer die door drie landen slingert ; Van België door de Eifel naar Luxemburg . Door de hele Eifel lopen trouwens uitstekende fietsroutes, die vaak over oude spoorbanen door prachtige natuurgebieden voeren.

 

*Vennbahn is voor fietsers een aanrader. Je rijd over een oud spoorwegtracé wat betekent geen snelverkeer, dat de stijgingen minimaal zijn en je bovendien kan genieten van prachtige uitzichten.

 

**Maaren. In de prachtige natuur van de Eifel zijn vele meren en Maaren (volgelopen vulkaankraters) te vinden waar je uitstekend kan zwemmen en waar watersport mogelijkheden zijn. Binnen-zwembaden zijn er o.a. in Prüm, Gerolstein en Stadtkyll.

 

***Geocaching is kort en simpelweg gezegd schatzoeken maar dan met moderne (elektronische) hulpmiddelen zoals gps en/of smartphone. Geocaching bestaat sinds 2000 en er wordt wereldwijd door miljoenen mensen aan meegedaan.

Het Nationaalpark Eifel werd 2004 als eerste Nationaalpark van het bondsland Noordrijn-Westfalen gegrond.