Wandelen in de bossen rond La Roche-en-Ardenne
(zie: Ontspannen in de Ardennen)
Paardrijden in de Ardennen
(zie: Outdoor in de Ardennen)
High-ropes
(zie: Outdoor in de Ardennen)
De rivier de Ourthe in de herfst
(zie: Ontdek de Ardennen)
Zuid Eifel
Duitse Ardennen - Eifel
Le Tombeau du Géant of Graf van de reus
(zie: Ontdek de Ardennen)

Na de Maas en de Semois is de Ourthe één van de bekendste rivieren van de Ardennen. Meest bekend bij kinderen, vissers, kanoërs en fotograverende toeristen. De vele campings langs het water getuigen ook van de grote populariteit onder kamperende vakantiegangers. De geringe diepte van de rivier in de zomermaanden is dan ook een heerlijk, vrij ongevaarlijk speelterrein voor kinderen. De snelle stroming is weer een uitdaging voor watersporters. Als je als kanovaarder de eerste techniek een beetje onder de knie begint te krijgen dan pas kan je beginnen te genieten van de prachtige panorama's na iedere bocht. De moeilijk te vangen forel is weer een uitdaging voor anderen. In het heldere water van de Ourthe zie je ze soms stil liggen of schieten ze voorbij. Om te vissen langs de waterkant of vliegvissen met laarzen aan in het water heb je ook in de Ardennen een vergunning nodig. Onder dat wateroppervlak bevindt zich een totaal andere wereld. Wat zwemt en leeft daar eigenlijk nog meer? Het "Riveo" in Hotton is een museum wat duidelijk inspeelt op die vraag. Zestien grote aquaria tonen wat er zo allemaal in de Ourthe leeft. Een verscheidenheid aan vissen, kreeften, kikkers, torren, libellen en planten in hun natuurlijke habitat. Van uit binnen kijk je direct in het onderwater leven van de grote vijver buiten. Figuurlijk sla je hier de natuur aan de haak "La nature au bout du fil". "Schaar maar waar!" Op dit moment is er naast het aquarium ook een thema tentoonstelling over rivierkreeften te zien. Volgend jaar staan er exposities over: otters, bevers, kikkers of libellen op de planning. Kinderen zullen ook dit geweldig vinden. Naast het pedagogisch gedeelte is er buiten, tussen fonteintjes en waterplassen door, ook nog een geweldige 18 holes minigolfbaan in een klein park met rustplekken.


Riveo - Rue Haute 4 - B-6990 Hotton - tél : 32(0)84/41.35.71 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - www.riveo.be/nl/agenda (voor meer natuur tochten o.a. bevers spotten)
Avondbezoek aan de aquariums:  Oktober: 28 - November: 18 - December: 23
Een bezoek aan de vissen in je pyjama en bij kaarslicht. Magischer kan een bezoek niet zijn! Om 19.30 u. (duur +/- 1.30 u.) Tarief: 4€/pers. Reservatie verplicht.
Arden-nature - website voor de hengelsport liefhebbers en meer - www.arden-nature.be/front/index.php?id=420
Vissen in de Ardennen Hengelvergunning - ieder postkantoor - FTLB - Maison de la Peche
blog van janjohan ...