Wandelen in de bossen rond La Roche-en-Ardenne
(zie: Ontspannen in de Ardennen)
Paardrijden in de Ardennen
(zie: Outdoor in de Ardennen)
High-ropes
(zie: Outdoor in de Ardennen)
De rivier de Ourthe in de herfst
(zie: Ontdek de Ardennen)
Zuid Eifel
Duitse Ardennen - Eifel
Le Tombeau du Géant of Graf van de reus
(zie: Ontdek de Ardennen)

Ga je voor het eerst een keer met de auto naar de Belgische Ardennen, dan vallen in het verkeer meteen een paar dingen op.

Zoals de korte op- en afrit stroken. Vooral op de N-wegen  is het haast onmogelijk om voldoende snelheid te maken om in te voegen. Wat doen de Walen nu, ze wijken uit, geven de invoeger de ruimte. Van de invoeger krijg je de indruk dat hij/zij daar ook recht op heeft, al is dat niet zo.

Fietsers en voetgangers zijn heilig.

De nationale sport van Wallonië is fietsen. Toer- racefietsen, Mountainbikes en elektrische fietsen je komt zo overal tegen. Kleine en grote clubs racefietsers en moutainbikers, maar ook enkelen ouderen op een tourfiets. Het probleem is echter dat er bijna geen fietspaden zijn. Geef ze de ruimte en haal voorzichtig in.
Hou als automobilist ook de zebrapaden in de gaten.Voetgangers zijn dus al ook heilig, ze steken soms zonder te kijken over.

In Wallonië zijn/waren weinig auto rijscholen. Om een rijbewijs te halen kregen de meeste les van een vriend of familielid.
Een L op de achterruit en gaan met die banaan.

Nog maar kort geleden is dat aangepast en moet men nu ook rijles nemen, maar tien lessen en dan weet je wel hoe het moet toch. Je ziet het aan de rijstijl, bumberkleven, roekeloos en ook traag rijgedrag, participeren hè?
Richtingborden staan net even anders opgesteld en dat kan verwarrend werken. Na wegwerkzaamheden worden de aanwijsborden ook vaak vergeten weg te halen.

De grens van een dorp of stad wordt aangeduid met een wit bord met de naam van dat dorp of stad. Hier begint de 50km. grens. Na de eerste zijweg staat een bord met ook 50Km en het bordje Rappel. Rappel komt van rappeler wat zoveel als herhaling/herinneren betekend.

In sommige kleine, stille dorpen zie je na het eerste grens bord en ander met 70km. Ieder dorp (gemeente) bepaald zelf de snelheid.Velen maken hier de fout dat je in alle dorpen 70km mag rijden.